Catàleg

Sic transit gloria, mindundi
Josep J. Conill

Disponible edició en castellà: Sic transit gloria, mindundi

ISBN: 978-84-944719-0-2
Preu: 19,50 €

224 pàgines

En Sic transit gloria, mindundi, Josep. J. Conill empra l’aforisme com una autèntica bomba intel·lectual de fragmentació i desplega un exhaustiu exercici de pensament crític entès com a bufonada transcendental, que sotmet a una revisió tan implacable com irònica les manifestacions més candents de l’individualisme de masses, aquest fenomen que devasta les societats actuals i amenaça amb transformar l’era de la globalització en la fi dels temps.

Sic transit gloria, mindundi amaga una lectura de la realitat incòmoda i inquietant, continuadora de la gran literatura aforística europea, on el sentiment tràgic alterna sense solució de continuïtat amb l’estirabot, la poesia amb l’acudit i la filosofia amb la blasfèmia. Tot plegat, convida el lector a barallar-s’hi a cada pas, fent honor a aquella observació de Kafka segons la qual «si el llibre que llegim no ens desperta com un cop de puny al crani, per què llegir-lo?».
Josep J. Conill (Castelló de la Plana, 1961), és professor de català a la seva ciutat natal. Ha publicat poesia (Despossessió, 2002; i La nit en blanc, 2011) i es dedica a la crítica cultural i la sociologia del llenguatge, matèries sobre les quals ha publicat articles en diferents revistes.

Amb Ângelo Cristóvão ha estat coeditor del llibre de Lluís V. Aracil Do Latim às Linguas Nacionais (2004). Ha editat també en dos volums les Obres completes en valencià (2012 i 2014) del poeta castellonenc Maximià Alloza. És autor dels llibres Del conflicte lingüístic a l’autogestió (2007) i Entre Calimero i Superman: Una política lingüística per al català (2012).

L’any 2007 va obtenir el XXIVè Premi d’Assaig Josep Vallverdú (Lleida) pel recull d’aforismes Submarins de butxaca (2008), que constitueix l’antecedent més directe de l’obra que el lector té en les mans.