Catàleg

No escapareu
Joan Dolç

Disponible edició en castellà: No escaparéis

ISBN: 978-84-949735-1-2
Preu: 19,50 €

272 pàgines
15 x 22 cm
60 fotografies

A No escapareu, el lector trobarà un catàleg extens, encara que no exhaustiu, dels comportaments il·lògics, paradoxals, desconcertants i autodestructius que donen forma, o més aviat li la lleven, al temps present. L’autor aplica als fets més diversos de la vida quotidiana una mirada implacablement sarcàstica i voluntariosament honesta i veraç, gratant la superfície de les aparences i fugint sempre d’allò que anomenem actualitat, un constructe arterós sobre el qual se sustenta la manipulació constant a què estem sotmesos, segons la seua opinió. Tot amb el suport de més d’una cinquantena de fotografies, moltes de les quals són part substancial del seu discurs.

No escapareu és fruit d’una acurada reelaboració d’alguns dels articles que Joan Dolç va publicar setmanalment al seu blog balançdeexistencies.com i altres mitjans de la xarxa.
Joan Dolç va nàixer el 1956 a Alboraia. Al llarg dels anys 80 i 90 va publicar diverses novel·les en què barrejava un humor desgavellat amb les convencions del gènere policial americà, històries adaptades a un entorn en què convergien un ruralisme cada vegada més anacrònic —del qual ell procedeix— i una industrialització que mai no acabà de quallar. Més tard, la seua activitat literària va anar derivant cap a l’assaig breu i la columna periodística, mentre que la seua activitat principal se centrava en la producció i direcció de documentals per al cine, la televisió i els circuits culturals. Mentrestant va continuar col·laborant en llibres col·lectius, catàlegs, periòdics i revistes, entre les quals destaca Lars, cultura y ciudad, publicació de la qual fou cofundador i director editorial. També va publicar dos llibres de fotografia. Balanç d’existències, llibre publicat per aquesta mateixa editorial el 2015, va suposar el seu peculiar retorn a l’àmbit literari que es consolida ara amb aquest No escapareu.