Catàleg

No escapareu (edició digital)
Joan Dolç

ISBN: 978-84-944719-5-7
Preu: 3,50 €
Formats: EPUB, AZW

Disponible edició en castellà: No escaparéis

No escapareu és, entre altres coses, un petit inventari de conductes aparentment il·lògiques i els respectius intents d'arribar a les seues causes subjacents. Té el seu origen en els articles que van aparéixer entre juny del 2015 i setembre del 2016 en el blog balancdexistencies.com, que l'autor va concebre com una continuació del seu llibre anterior titulat, precisament, Balanç d'existències.

Com el llibre que li dóna origen, en aquest tenen també un gran protagonisme les fotografies, que són les que inspiren o il·lustren de manera irònica el tema de cada capítol: l'ensorrada dels mites que van marcar l'expansió econòmica de l'últim quart del segle XX; la manipulació mediàtica de nou encuny i la que perdura a través de l'imaginari de la identitat, tant la personal com la col·lectiva; la sòlida coherència d'una realitat política aparentment caòtica; o la nostra incapacitat d'analitzar la realitat que ens envolta i les nostres dificultats per a obrar en conseqüència. Però també la necessitat de la nostàlgia, la qüestionable permuta de certs valors ètics i estètics del passat per altres que ara estan en voga, com ara el culte a la salut i la bellesa, i sobretot les aberracions que amaga la correcció imperant. Tot això tractat amb l'humor sardònic i el to de vegades subtil i de vegades obertament emfàtic que caracteritza l'autor i que, probablement, no és del gust de tothom.
Joan Dolç va nàixer el 1956 a Alboraia, comarca de l’Horta. Durant els anys 80 i 90 va publicar diverses novel·les que se situen entre el gènere d’intriga i la sàtira. Després, la seua activitat literària va anar derivant cap a l’assaig breu i el periodisme d’opinió, mentre que la seua activitat principal s’orientava cap a la producció i direcció de documentals per al cine, la televisió i, sobretot, els circuits culturals (museus, fundacions, sales d’exposició, etc.). Mentrestant, va continuar col·laborant esporàdicament en llibres col·lectius, catàlegs, periòdics i revistes, entre les quals destaca Lars, cultura y ciudad, publicació de la qual fou cofundador i director editorial durant els seus cinc anys d’existència. També va publicar dos llibres de fotografies, una activitat, la fotogràfica, que l’ha acompanyat tota la vida i que està en l’origen de Balanç d’existències, llibre que va donar nom al blog que publica des de juny del 2015 i del qual naix aquest, No escapareu.